Gent kleurt Oranje

Tijdens de jaarlijkse Dag van het Gentse historische onderzoek in het STAM (6 december) maakte Annelies Storms, schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen, bekend dat de stad Gent in 2015 het ontstaan van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830) herdenkt onder het motto ‘Gent kleurt Oranje’. Een van de activiteiten daaromtrent is een tentoonstelling in het STAM.

‘Het verloren Koninkrijk. Willem I en België’ gaat over de invloed van Willem I op Gent en andere Belgische steden. De tentoonstelling zal plaatsvinden van 15 oktober 2015 tot 14 februari 2016. Er zijn daarvoor bruikleenaanvragen bij o.a. het Rijksmuseum in Amsterdam, het Koninklijk Huisarchief in Den Haag, het Rijksarchief in Brussel, het legermuseum enz.

Er is ook een fotografieopdracht voor Michiel Hendryckx. Hij krijgt de opdracht om op zoek te gaan naar sporen die er vandaag nog zijn van de periode 1815-1830.  Die fotoreeks komt op de tentoonstelling.

e-mail_STAM